Camping portugal

Camperen op ecocamping Quinta do Rio

Het campingterrein van Quinta do Rio is vrij uniek, mede dankzij de vele brede wijnterrassen die veel privacy en schaduw bieden te midden van een dergelijk prachtig ruw landschap, grenzend aan de verfrissende Tamega zwemrivier. De wijnterrassen beslaan zo'n 25.000 m2, wij werken daarom ook niet met vaste plaatsen of afgebakende genummerde plaatsen. Je kunt namelijk altijd een geschikte en ruime plaats vinden.

Voor de rustzoekers en stelletjes hebben we van een nieuw stuk terrein (circa 5000m2) direct aan de rivier 8 zeer ruime speciale kampeerplaatsen gemaakt, A-plaatsen. Vanuit je tent, vouwwagen of camperbusje (max 2750kg) zo de rivier in. Elke vlakke plaats van 100m2 tussen de wilde begroeiing heeft daardoor heel veel privacy, schaduw en eigen privestrandje en zijn ze voorzien van een eco-cooler. Centraal is ook hier een kampvuurplaats. Reserveren is gewenst. ps: buiten de schoolvakanties heb je hier overal veel ruimte en plaats.

Kamperen eigen tent portugal small

Sanitair & zwemmen

Het sanitair is basic maar doeltreffend. Lekker ontspannend douchen zónder die vervelende douchemuntjes. Of kies één van de buitendouches, volledig zonverwarmd.

Een oude granieten waterbak (7x4) doet dienst als natuurzwembadje met ons eigen bronwater. Maar je kunt natuurlijk ook zwemmen in de brede rivier. Deze rivier heeft een kleine dam waardoor het water aan de ene kant nagenoeg stil staat en aan de andere kant snel stroomt. De Tãmega is ook geschikt om op te kayakken (Kayaktocht start vanaf de quinta), of om gewoon lekker te dobberen.

Zwemmen in de rivier in noord portugal small

Wat is er verder allemaal te doen?

Op de quinta kun je in de 'Adega do Rio' je innerlijke mens laten verwennen. Je kunt de dag beginnen met verse broodjes of een uitgebreid ontbijt. Meermaals per week bereiden wij zelf heerlijke Portugese regionale gerechten (op inschrijving). Je kunt bij de bar ook terecht tussendoortjes, een lekker drankje, gezelligheid en niet te vergeten onze uitgebreide informatiekast over wat er te beleven valt in de regio.

Hier liggen ook diverse auto- en wandel- enfietsroutes voor je klaar. Uiteraard serveren we ook de sprankelende lokale wijn vinho verde. Rood of wit, lijkt op Prosecco maar frisser.

Naast kayakken en de zeer populaire zeephelling kun je ook paardrijden of mountainbiken in de bergen.

Op 4,5 km ligt Mondim de Basto, waar u uitgebreid uw boodschappen kunt doen. Restaurants, banken e.d. Er is ook een VVV-kantoor. Bekijk ook de pagina's over de omgeving en de activiteiten die we organiseren. Er is genoeg te beleven!

Waterglijbaan op de camping in portugal small

Eten en drinken in de buurt

In de lokale 'Mini-mercado' kun je je simpele inkopen doen, op zijn Portugees: zolang de bar open is, is de winkel ook open. Alleen maandags gesloten. Het kan wel zijn dat de eigenaren Julio of Fatima in de ernaast liggende bar aan het werk zijn. Hun Portugese kip piri piri is trouwens zeer aan te bevelen. Compleet met typisch Portugese sfeer: TL-verlichting, tegels en Portugese vriendelijkheid.

Tent, tipi of ...

Verblijven op Quinta do Rio kun je op eigen gelegenheid: met tent, vouwwagen of camperbusje (max 2750kg) en altijd even bellen of reserveren omdat we beperkte camper plekken hebben). Maar je kunt ook een tipi tent huren of je intrek nemen in de lodge Del Rio of een van de Cabins.

De camping is geopend van 20 april tot 1 okt. Onze lodge en Cabins kunnen in overleg het hele jaar worden gehuurd.

Prijzen

Prijzen camping per nacht, hoogseizoen en laagseizoen.

Hoogseizoen
(juli en augustus)
hoog
Laagseizoen
(overige maanden)
laag
Ruime kampeerplaats incl 1 tent,
vouwwagen, camperbusje, max 2750kg
€12,50 €10,00
Persoon €5,00 €4,00
A plaats direct aan de rivier €15,00 €12,50
Extra tent €5,00 €4,00
Auto €2,50 €1,50
Motor €1,50 €0,50
Hond €1,00 €0,00
Stroom (beperkt) €2,50 €2,50

De A plaatsen zijn voorzien van een ecocooler, een betonnen buis in de grond, die doormiddel van koelelementen als koelkastje gebruikt kan worden. Er staat een vriezer bij het sanitair voor de koelelementen die wij beschikbaar stellen. Hier is overigens geen stroom aanwezig, wel kunt u uw mobieltje e.d. bij het sanitair opladen.

Wij werken hier met solarpower en hebben dus een beperkte capaciteit. Dus geen waterkokers, koffiezetters, haarfohnen, electrische ovens. Gewoon een fluitketel werkt prima. De camping is geopend van 20 april tot 1 oktober.

Prijzen maaltijden

In het hoogseizoen organiseren wij 3x per week heerlijke uitgebreide barbecues en andere traditionele maaltijden. Denk hierbij aan een zalige mix bbq met vlees, Surf & Turf, Sappige sateh-spiesjes van varkenshaas. Wij halen alles vers op de dag zelf, daarom is vooraf inschrijven noodzakelijk.

Prijzen variëren van €7,50 tot €14,50

's Morgens kunt u zich laten verwennen met een uitgebreid ontbijt voor €6,00 p.p

Barbecue op de camping in portugal small

Hoe kan je reserveren?

Je kunt een prachtig plekje reserveren door een mail te sturen naar: quintadorioportugal@gmail.com

Geef in dit mailtje duidelijk aan:

  • om welke periode het gaat
  • welke accommodatie (eigen tent, camperbusje of huur tipi, lodge, tent)
  • aantal kinderen (tot 12 jaar) en aantal volwassenen

Wanneer je de ochtend na aankomst graag verwend wordt met een uitgebreid ontbijt, geef dit dan ook even aan. Om de reservering definitief te maken, vragen wij een aanbetaling (verdere uitleg ontvang je per mail).

Kayakken in noord portugal small


Bekijk meer foto's in het foto album.